Skip to content
12 december 2023

Cinema Retro

Charlie Chaplin, Eddie Murphy, Jackass

Locatie

Aanvangstijd

Speelduur

Genre

Humor Hub

16:15

doorlopend, check het blokkenschema!

film

Humorklassiekers door de jaren heen!

Kom naar de Humor Hub en (her)ontdek de grote klassiekers uit de humor- filmgeschiedenis.

• The Best of Charlie Chaplin 1914
Charlie Chaplin geldt als grondlegger van de slapstick. Hij vergaarde wereldwijde bekendheid met zijn personage The Tramp, de zwerver met zijn kenmerkende hoed, snor en wandelstok. Chaplin’s succes groeide parallel aan de opkomst van de bioscoopfilm, zo werd hij één van de allereerste filmsterren ooit.

• Eddie Murphy – RAW (1987)
Begin jaren ’80 brak misschien wel één van de bekendste stand-up comedians ooit door… Eddie Murphy. Nog altijd geldt hij als een grote inspiratiebron voor vele cabaretiers en comedians. Op TAFFE draaien we zijn comedyshow RAW, opgenomen in het Felt Forum in Madison Square Garden. Een podium toebehorend aan de groten der aarde.

• Jackass: The Movie (2002)
De absurde stunts van Jackass behoren inmiddels tot het collectieve geheugen. Jackass was toonaangevend in de begin jaren ‘2000 met hun shockerende en soms controversiële vorm van humor. Desondanks heeft dat ze het succes niet in de weg gestaan. Na de serie zijn er maar liefst nog vier Jackass films uitgekomen, waarvan de eerste vertoond wordt op The Avans Funniest Fesitval Ever.

 

Exacte speeltijden zijn te vinden in het blokkenschema!

 

Terug naar: