Skip to content
12 december 2023

Strips en Cartoon Expo

Wilfred Ottenheim, Remco Polman en Kim Ducheteau

Locatie

Aanvangstijd

Speelduur

Genre

The Strip

16:00

doorlopend

expo

De naam geeft het al een beetje weg... The Strip staat vol met strips en Cartoons!

Naast al het humorgeweld op de podia is er nog zoveel meer te vinden op The Avans Funniest Festival Ever! Neem een kijkje op The Strip, pak daar een drankje en bewonder ondertussen het werk van:

  • Wilfred Ottenheim is animator en striptekenaar. Hij werkt o.a. als vaste scenarist en tekenaar aan de strips Dirkjan en Floris van Dondermonde, als scenarist voor het weekblad Donald Duck, en hij regisseerde twee korte animatiefilms: Het Elixer en Dirkjan Heerst!. In 2011 ontving hij voor zijn werk de juryprijs van het Computer Space Festival in Sofia, Bulgarije. In 2015 werd de strip Floris van Dondermonde verkozen tot ‘Album van het Jaar’ en ontving hij een Stripschappenning. Op dit moment werkt Wilfred aan de nieuwe stripalbums Floris van Dondermonde 4 en Dirkjan 30.
  • Remco Polman is animator en striptekenaar. Hij werkte jarenlang als vaste scenarist en tekenaar aan de strip Dirkjan, schrjft scenario’s voor het weekblad Donald Duck en begon in 2011 zijn eigen strip Floris van Dondermonde. Zijn debuutfilm Mortel uit 2006 was de officiële Nederlandse inzending voor de Academy Awards. Remco co-regisseerde ook de animatiefilms Dirkjan Heerst! (2010) en Aurora (2012) en werkte als supervising animator aan de feature film Heinz. In 2021 ging de zijn animatiefilm Camouflage in premiëre. In Nederland won Camouflage op het KABOOM festival de Nancy Award, Best Animation op Shortcutz en werd de film genomineerd voor een Gouden Kalf. Op dit moment werkt Remco aan het nieuwe stripalbum Floris van Dondermonde 4. 

Ben je geïnteresseerd in het maakproces van strips en animatie? Om 19:15 vertellen Wilfred en Remco in de Humor Hub over hun werkwijze!

  • Kim Duchateau is een Vlaamse striptekenaar, cartoonist, illustrator, muzikant en nog veel meer!  studeerde animatiefilm op de KASK in Gent. Hij hoort net als NIX en Jeroom thuis in Kamagurka’s stripschool. In 2007 won hij de Bronzen Adhemar, een Vlaamse stripprijs. Één van zijn bekendste figuren is Aldegonne. Tegenwoordig tekent hij cartoons voor VRT NWS, dS Avond, Apache en Bruzz. Zijn strip Esther wordt gepubliceerd in Eppo, Playboy (Nederland en Duitsland) en Woef. Zijn werk komt ook regelmatig voorbij in het NRC Handelsblad en in de Vlaamse kranten De Morgen en De Standaard.

 

floris humorf

Terug naar: