Skip to content
12 december 2023

Wie 't laatst lacht

Tijn de Jong

Locatie

Aanvangstijd

Speelduur

Genre

Humor Hub

17:15

30 minuten

talkshow

Wie het laatst lacht, lacht het best. Maar wat als er altijd óm je gelachen wordt en nooit mét je?

In Nederland zeggen we vaak: ‘wie het laatst lacht, lacht het best’. Maar wat als er altijd óm je gelachen wordt en nooit mét je. Wat als jij niet dezelfde kansen krijgt om grappen te maken? Wie aan het eind als beste uit de strijd komt, is de daadwerkelijke winnaar. Maar hoe kun je ooit winnen als je niet eens mee kunt doen aan die strijd? Wie lacht er écht het best?

Tijn de Jong is theatermaker, activist en ervaringsdeskundige. Samen met verschillende (TAFFE-)artiesten en deskundigen gaat hij in gesprek over genderverschillen, seksisme, sociaal maatschappelijke normen en de invloed hiervan op de cabaretwereld. Want zijn mannen grappiger dan vrouwen, omdat ze zo grappig zijn óf omdat ze vaker de kans krijgen om grappig te zijn? En waarom lachen we liever om homo’s dan mét ze?

Kom het gesprek bijwonen en praat mee!

Tijn is één van de vele alumni van de Koningstheateracademie op The Funniest Festival Ever. De Koningstheateracademie dé Academie voor Cabaret in Nederland. Sinds vorig jaar is de academie onderdeel van Avans. De Koningstheateracademie is initiatiefnemer van dit festival. 

Wie ’t laatst lacht speelt om 17:15 en om 21:15.

IMG_6563

Terug naar: