Skip to content
12 december 2023

Waarom is dit grappig?

Wilfred Ottenheijm en Remco Polman

Locatie

Aanvangstijd

Speelduur

Genre

Humor Hub

19:15

30 minuten

lezing

De makers van Floris van Dondermonde en Dirkjan vertellen over hun werkwijze!

Wilfred Ottenheijm en Remco Polman vertellen op The Avans Funniest Festival Ever over het maakproces achter de strips en animaties. Ze analyseren waarom iets wel of niet grappig is, laten zien hoe ze van idee tot product komen en hebben het over keuzes in verhaalstructuur, regie, timing, mis-en-scene, pacing en dialogen.

Wilfred Ottenheijm (1967) is animator en striptekenaar. Hij werkt o.a. als vaste scenarist en tekenaar aan de strips Dirkjan en Floris van Dondermonde, als scenarist voor het weekblad Donald Duck, en hij regisseerde twee korte animatiefilms: Het Elixer en Dirkjan Heerst!. In 2011 ontving hij voor zijn werk de juryprijs van het Computer Space Festival in Sofia, Bulgarije. In 2015 werd de strip Floris van Dondermonde verkozen tot ìAlbum van het Jaarî en ontving hij een Stripschappenning. Op dit moment werkt Wilfred aan de nieuwe stripalbums Floris van Dondermonde 4 en Dirkjan 30.

Remco Polman (1969) is animator en striptekenaar. Hij werkte jarenlang als vaste scenarist en tekenaar aan de strip Dirkjan, schrjft scenario’s voor het weekblad Donald Duck en begon in 2011 zijn eigen strip Floris van Dondermonde. Zijn debuutfilm Mortel uit 2006 was de officiÎle Nederlandse inzending voor de Academy Awards. Remco co-regisseerde ook de animatiefilms Dirkjan Heerst! (2010) en Aurora (2012) en werkte als supervising animator aan de feature film Heinz. In 2021 ging de zijn animatiefilm Camouflage in premiËre. De film is inmiddels geselecteerd voor competities op ruim vijftig internationale filmfestivals en won diverse awards en nominaties. In Nederland won Camouflage op het KABOOM festival de Nancy Award, Best Animation op Shortcutz en werd de film genomineerd voor een Gouden Kalf. Op dit moment werkt Remco, naast animatieprojecten, aan het nieuwe stripalbum Floris van Dondermonde 4.

 

floris humorf

Terug naar: